17.Mai med Smak av Italia
Gi 17. mai-feiringen din et italiensk preg!
Hva med å inkludere noen smakfulle italienske retter på menyen? Du kan prøve å lage en deilig Caprese-salat med Mozzarella di Bufala direkte fra Campania, ferske tomater, og basilikum, eller kanskje servere noe Tomini rullet i Speck fra Trentino? Hva med en stor buffet med italienske produkter, enkelt å forberede og så smaksrik?
Med disse italienske delikatessene kan du legge til en spennende vri på din 17. mai-feiring i år. Ta en titt på våre forslag og Buon appetito!
TOMINI E SPECK
INGREDIENSER:
- Tomini (Castagna)
- Speck Trentino ( Fratelli Corrà) , ca.2 skiver til hver Tomino.
- Rucola til servering
Ta ut Tomini-oster fra kjøleskapet og la de ligge i romtemperatur i noen minutter.
Legg ut skiver av Speck på en arbeidsflate eller et skjærebrett.
Legg Tomini-osten på den ene enden av Speck og rull Speck forsiktig rundt osten til den er helt dekket.
Gjenta prosessen med resten av Tomini-osten og Speck
Legg de innpakkede ostene pent på et serveringsfat.
Server umiddelbart som en del av et ostefat eller som en del av et antipastibord.
INSALATA CAPRESE
INGREDIENSER:
- Mozzarella di Bufala campana DOP (Campania Felix) , 2stk 125gr eller 1stk 250gr.
- Ferske tomater
- Fersk basilikum
- Fruttato Leggero olivenolje (Pruneti)
- Origano Mazzetto ( Aromi di Sicilia)
Skjær tomatene og bøffelmozzarellaen i skiver. Legg tomatskivene og mozzarella vekselsvis på et serveringsfat. Legg basilikumblader på toppen og dryss Pruneti Leggero olivenolje over salaten. Krydre med salt og tørket oregano etter smak.
Server umiddelbart og nyt den friske smaken av Caprese salat!
PROSCIUTTO E MELONE
INGREDIENSER:
- Prosciutto San Daniele 16 mdn (Dok Dallava), 200gr.
- En hel Cantaloupe melon, delt i skiver.
Legg skiver av San Daniele på et serveringsfat, la dem ligge løst. Skjær cantaloupemelon i skiver og legg dem ved siden av San Daniele-skivene. Ha noen grissini ved siden av serveringsfatet, de passer perfekt til denne retten!
ANTIPASTI MISTI
Gjør det enkel med likevel smakfull med å servere en utvalg av våre oster og spekemat, sammen med noe tilbehør:
- Pecorino Toscano Stagionato (Fiorino), paret med Delizia di Vino Nero d’Avola (Frantoi Cutrera).
- Pecorino Sardo Riserva Nera (Agriexport) , paret med Confettura di Cipolle di Tropea (Callipo).
- Salamino al Tartufo (Franchi)
- Camembert al latte di Bufala ( Castagna).
- Gorgonzola dolce (Castagna), servert med Lingue di suocera mini (Fongo) for å dippe!
- Olive Bella di Cerignola ( De Carlo).
- Focaccia (Graziano) . Vi anbefaler å steke den i ovn i 5 minutter på 200 med en dryss olivenolje, flaksalt og oreganon fra Sapori di Sicilia eller De Carlo!
- Piadina, stekt i panne i noen minutter og fylt med Prosciutto Cotto (Branchi) eller Prosciutto di Parma ( Piazza) med fersk salat og olivenolje.
- Bresaola, ferskskåret i skiver , servert med en blanding av hakket bladpersille og Arcamone ( De Carlo) og fersk sitronsaft, eller med Elisir al limone (De Carlo).
- Grissini Stirati al Mais( Fongo)