Vinterferie-klar med Italienske Delikatesser
Du har pakket ullklær, husket å smøre skiene, og er endelig klar til å forlate byen mot de snødekte fjellene, klar for å tilbringe kvalitetstid med dine kjære i den koselige hytta di. Men har du husket å fylle opp sekken med god mat?
Enten du drar til hytta i år eller er holder deg i byen, kan du uansett kose deg i vinterferien med vårt utvalg av produkter.
Vil du drømme deg bort til det italienske vinterlandskapet, har vi produkter som kommer rett fra Alpene som ville gjør jobben.
Speck er en smakfull skinke som kommer fra Trentino Alto-Adige. Den er laget av nøye utvalgte svinekjøttstykker og er krydret med en perfekt balanse av urter og krydder. Speck blir røkt og modnes i opptil ett år.
Vi får vår Speck fra Fratelli Corrà, en familiedrevet produsent av tradisjonelle kjøttvarer i Val di Non. De bruker naturlige aromaer, og skinken er einer- og bøkerøkt for at den skal få den ekte fjellsmaken. Vi elsker å spise den med ovnsbakt Camembert fra Castagna.
Vi har også en rekke typiske fjelloster laget av kumelk, som Toma di Grotta fra Piemonte, grottelagret i 60 dager og med aromatiske smaker fra fjellbeite, en mild og søt Asiago DOP fra Veneto eller Fontina DOP fra Valle d'Aosta, med en rik og kremet tekstur samt en nøtteaktig, smøraktig smak som blir skarpere med årene.
Hvis du heller vil prøve noe nytt, anbefaler vi deg å oppdage Beppino Occellis unike utvalg av oster, som gjenspeiler osteprodusentens kreativiteten. Prøv for eksempel Occelli alle Foglie di Castagno, en ost laget med kumelk og litt sauemelk. Dette er en hard ost som er modnet i ett og et halvt år før den pakkes inn i kastanjeblader. Eller du kan utforske Occelli al Pepe Nero e Bacche Rosa, en blanding av kumelk og sauemelk som er modnet i minst fire måneder og prikket med duftende svarte og rosa pepperkorn.
Andre populære spekemat-alternativer som vil gjøre vinterferiefeiringen din til en suksess, er vårt utvalg av salamier fra Franchi. Fra enkle Salame Toscano, Salamino di Toscana eller Bastardo Maremmano, til de smaksatte versjonene som Salamella Piccante med chili, Finocchiona med fenikkel, Salame med villsvin eller Salamino al Tartufo.
Som komplement til ditt speke-og ostefat har vi også deilige pålegg fra De Carlo som Crema di Olive Nere , Crema " Red Passion" , Crema cuor di Carciofini og Crema di Olive e Agrumi, smakfulle oliver som "Bella di Cerignola" fra De Carlo og spennende bakte produkter som Taralli Leccesi, med XXX, Lingue di Suocera alle Olive fra Fongo og Focaccia fra Graziano .
I løpet av vinterferien er det et must å unne seg noe søtt! På våre turer glemmer vi aldri å pakke med oss sjokoladeplater fra Venchi, som Cioccolata al latte con Nocciole eller Cioccolata bianca con pistacchi e mandorle fra Venchi.
Og hva med varm sjokolade foran peisen eller bålet? Unn deg en kopp med Cioccolata fra Vergnano eller Cacao per cioccolata calda 250gr fra Venchi hvis du er glad i en fyldig kakao, akkurat som man drikker det i Italia.