Benvenuti a tutti...
Forside /  Amatriciana - Vår Oppskrift
Amatriciana har sin opprinnelse i den lille byen Amatrice, som ligger i Appenninene-fjellene til Lazio-regionen og er rett ved grensen til andre regioner i Mellom-Italia som Umbria, Marche og Abruzzo.

Amatriciana - Vår Oppskrift

Amatriciana har sin opprinnelse i den lille byen Amatrice, som ligger i Appenninene-fjellene til Lazio-regionen og er rett ved grensen til andre regioner i Mellom-Italia som Umbria, Marche og Abruzzo.

Retten består av enkle ingredienser som allmenn folk hadde tilgang til, den var rask å tilberede og næringsrik: spaghetti, tomat, guanciale, pecorino romano og en dryss med chiliflak.

Oppskriften på Amatriciana ble stadig mer kjent i Roma i løpet av 1800- og tidlig på 1900-tallet, på grunn av den århundregamle forbindelsen mellom Roma og Amatrice. Retten ble godt mottatt og ble raskt en klassiker i det romerske kjøkkenet.

Det er også i Roma at Amatriciana begynte å lages med bucatini i stedet for spaghetti, som er angitt i den opprinnelige oppskriften. Dette fordi bucatini var mer populære i hovedstaden. I Roma er det også vanlig å kalle retten for “Matriciana”.

For å beskytte den opprinnelige oppskriften, registrerte byen Amatrice i 2019 sin versjon for å oppnå den prestisjetunge STG-statusen ( “Specialità Tradizionale Garantita" eller “Garantert tradisjonell spesialitet” ), noe som betyr at Amatriciana er nå en tradisjonell matrett beskyttet av den Europeiske Unionen. Den foretrekker for eksempel bruken av guanciale i stedet for pancetta og forbyr bruk av løk og/eller hvitløk.

Vi i Smak av Italia, lager sausen akkurat som tradisjonen, men vi elsker å bruke en annen kjent pastaform som kommer fra Mellom-Italia: Spaghetti al Mandolino.

Hvis du leter etter en ny og enkel pastarett å legge til i ukemenyen din, trenger du ikke lete lenge: følg vår Amatriciana-oppskrift!

INGREDIENSER til 2 porsjoner:

SLIK GJØR DU

Fjern skorpen fra Guanciola fra Franchi og skjær den i strimler. Stek den i en panne over middels/ lav varme for å smelte fettet fra Guanciola. Når Guanciola-strimlene har blitt sprøe, fjern dem fra pannen.

Tilsett Salsa Piccante fra La Selva i en varm panne sammen med Guanciola-fettet, og la det småkoke i ett minutt.

Tilsett kokt Spaghetti al Mandolino fra La Fabbrica di Gragnano «al dente» i pannen, de sprø Guanciola-strimlene og rør om. Tilsett gjerne litt kokevann, som skal hjelpe sausen til å bli tykkere. Fjern fra varmen og dryss litt revet Pecorino Romano DOP fra Agriexport oppi, rør alt sammen slik at osten smelter litt i sausen.

Server gjerne med litt revet Pecorino Romano på toppen og drøm deg bort i Appenninene!

PRO TIP

For å legge til en ekstra touch: når du har Guanciola-fettet i pannen og før du blander inn tomatsausen, anbefaler vi å tilsette en skvett hvitvin.

Dette vil gi retten en touch av syrlighet og balanse!

Bestill nå

Amatriciana kit
Oppskrift nok til 4-6 porsjoner

Kr 450,00
Bestillingsvare
Kr 147,00
Bestillingsvare
Salsa piccante 340g. Øko - La Selva
Pastasaus med chili 340g. Øko - La Selva

Kr 31,00
På lager
e Bucatini 500g- Fabbrica
Pasta med hull

Kr 46,00
På lager

Amicoklubb

Top