
Hva er ‘Nduja og hvorfor har det blitt så populært?
‘Nduja er en krydret, smørbar svinekjøttpølse fra Calabria i Sør-Italia. Konsistensen er finmalt og så myk at du kan smøre den.
Smaken er nokså sterk og passer for deg som elsker sterk mat! For å lage ‘Nduja brukes det aller mest saftige svinekjøttet, og salamien blir røkt etter den er ferdig modnet. Du kan smøre den på et stykke ristet brød og spise den som en forrett. Eller du kan servere den sammen med en moden ost. Eller på piadina, eller som topping på pizza. ‘Nduja egner seg også ypperlig i pastaretter, som denne:
Spaghetti alla ‘Nduja
Ingredienser for 2 personer:
- 80 gram (3-4 t-skjeer) av ‘Nduja Callipo
- 250 gram e Spaghetti di Gragnano, Fabbrica della Pasta di Gragnano
- Ett glass (330 gram) Salsa pronta di Pomodorino Ciliegino, Salemipina
- 1 spiseskje (15 ml) ekstra-jomfru olivenolje “Il Classico” De Carlo
- 50 gram revet Parmigiano Reggiano (Caseificio Gennari) eller Pecorino Romano cheese (Argiolas formaggi)
- 1 liten rødløk, kuttet i tynne strimler
- En bunt fersk basilikum
- Ta i 2 spiseskjeer olivenolje i en stekepanne på medium varme og stek rødløken ca 7 minutter til den er myk og gyllen
- Tilsett et glass Salsa Pronta di Pomodorino Ciliegino og la trekke med løken i 4-5 minutter
- Kok spaghettien i lettsaltet vann til den er ”al dente”
- Når spaghettien er klar, tilsett spaghetti i sausen med bittelitt av pastavannet og rør sammen
- Ta stekepannen av platen, tilsett nduja og fersk basilikum – bland forsiktig sammen – til nduja er smeltet og blandet inn
- Server med revet Parmigiano Reggiano eller Pecorino Romano
Tips:
Som du forstår fra denne oppskriften, trenger ikke Nduja å bli kokt. Bare tilsett den når pastaen er varm, og evt. tilsett noe av det kokende pastavannet slik at den kan smelte raskere. På denne måten tilbereder du Nduja på den korrekte måten for at den skal få frem alle sin fantastiske smak, aroma og duft.