VELKOMMEN TIL OSS!
Forside /  Pistasj: det grønne gullet

Pistasj: det grønne gullet

Visste du at pistasj er en frukt? Eller at den vokser på trær som kan bli opptil 10 meter høye? Og at pistasjtrærne er av de eldste trærne vi mennesker plantet? Mange av oss har spist mye pistasjnøtter, men kanskje ikke alle er like bevisste på hvor den kommer fra.

Visste du at pistasj er en frukt? Eller at den vokser på trær som kan bli opptil 10 meter høye? Og at pistasjtrærne er av de eldste trærne vi mennesker plantet? Mange av oss har spist mye pistasjnøtter, men kanskje ikke alle er like bevisste på hvor den kommer fra.

Du må spole mange år tilbake for å komme til pistasjens opprinnelse, men vi vet at det ble dyrket pistasj i Italia rundt omkring år 30 etter vår tidsregning. Arabere importerte pistasj til Sicilia og nå finner du en rekke ulike pistasjplanter i Italia, blant annet Pistacia Vera som er den planten som gir spiselig frukt. Den vokser på Sicilia i den sørvestlige skråningen av vulkanen Etna og står for cirka 2% av verdens pistasjproduksjon.

Etter innhøsting på sommeren, tørkes frukten i solen i 4-5 dager.  

 Pistasjen høstes kun annet hvert år – planten trenger nemlig ett år med hvile etter ett år med høsting. Ikke rart den er eksklusiv og verdifull. Det er derfor den gjerne omtales som det grønne gullet. 

Bacco: pistasjprodusent med respekt for tradisjon og gode råvarer

Vi importerer våre pistasjprodukter fra Bacco – en liten produsent innen pistasjproduksjon med stort fokus på godt håndverk. Det er kvalitetssikring i hvert eneste ledd av produksjonen, fra høsting til lagring frem til foredling og til ferdig produkt. Gode råvarer i kombinasjon med respekt for tradisjon og teknologisk utvikling, blir sluttresultatet av ekstraordinær kvalitet.

 Vi må spise mer pistasj!

Har du smakt smørbar pistasjkrem på nyristet brød før? Det er ingen tilsetningsstoffer av konserveringsmidler eller animalsk fett i Bacco sine produkter- det er ekte vare som er både godt og mye sunnere enn de søte påleggene du finner andre steder. Bacco har sertifiserte produkter «Pistacchio Verde di Bronte DOP» som gjør at du kan være sikker på at dette er produsert i tråd med retningslinjene.

 Pistasjkrem

De smørbare pistasjkremene er rene produkter og består av opptil halvparten ren pistasj i tillegg til olje og sukker, men ingen palmeolje, tilsetningsstoffer eller annet skummelt. Et godt alternativ med andre ord. Perfekt på nyristet brød eller som fyll i crossaint, kaker eller andre desserter. Du må bare prøve dette!

La Favolosa kaller Bacco selv for «elitekremen» - 40% pistasj, en delikatesse. 

La Golosa er også meget godt, men med 30% pistasj! Nyt!

Amicoklubb

Top