Le Lasagne di Cristiano - oppskrift
Duften av nystekt Lasagne som fyller huset er en kjær bardomsminne for mange italienere. Det finnes ikke noe bedre enn å samle familien rundt et måltid som er varmt, hjertelig og mettende.
Dette er Cristianos egen favorittoppskrift : enkel, smakfull og alltid en suksess!
INGREDIENSER (6/8 porsjoner)
- Lasagneplater «Lasagna per la Famiglia» 500g (trenger ikke å kokes først)
- 3 Tomat saus fra La Selva («Pronta», «Piccante» og «Polpa»)
- 250 g. Salsiccia Fresca Franchi Salumi (3 stk)
- 400 g. Kjøttdeig
- Revet Parmigiano 24 mnd fra «Caseificio Gennari
Til Hvitsaus/besciamella:
- 60 g. 00 hvetemel fra Pivetti
- 60g. Smør fra Gennari
- 600ml. Melk
SLIK GJØR DU:
- Stek salsiccia med litt olivenolje til den er brun. Tilsett kjøttdeig til det er gjennomstekt.
- Tilsett pastasausene. La småkoke i 15 min.
- Samtidig som den koker kan du lage den hvite sausen. Smelt smør, tilsett mel og rør inn melk. Smør den ildfaste formen med smør.
- Pastasaus, hvit saus, lasagneplater x 3 – så drysser du over parmesan på toppen.
- Stekes i 30 minutter på 190 grader.
- Grill siste 2 minutter for sprø topp
- Buon Appetito!!! :)
FORSLAG:
- Har du en slant vin? Tilsett litt når du steker Salciccia i panna for å tilføre noe syrlighet til retten.
- Spiser du ikke kjøtt? Erstatt kjøtt med aubergine.
- Tåler du ikke gluten? Vi har et stort utvalg av glutenfri lasagneplater fra La Fabbrica della Pasta di Gragnano.

