Benvenuti a tutti...
Forside /  Linguine med Nduja

Linguine med Nduja : vår oppskrift

Nduja er en myk og smørbar pølse fra Calabria i Sør-Italia, laget av fettrikt svinekjøtt og rikelig med chili. Den sterke og unike smaken har lenge vært kjent lokalt, men det er først de siste årene at Nduja virkelig har fått sin plass – både i Italia og resten av verden, særlig som en spennende topping på pizza.

 

Men Nduja er ikke bare til pizza. Den kan brukes på mange andre måter, og det beste er at den ikke trenger å varmes opp for å spises! Konsistensen gjør det lett å røre den inn i sauser eller bruke den rett på brød.

Her er noen forslag til hvordan du kan bruke Nduja utover pizzatopping:

  • Smør det på ristet brød eller crostini som en smakfull forrett.

  • Bland det inn i tomatsaus for gryteretter eller kjøttsauser.

  • Rør det i kremost eller ricotta for en krydret dip eller pålegg.

  • Tilsett det i supper for ekstra varme og dybde.

  • Bruk det som fyll i omeletter eller eggeretter.

  • I en dressing til grillede grønnsaker.

  • Rør det i majones for en spicy dressing.

  • Bruk det som smaksforsterker i risotto.

En av de mest populære måtene å bruke Nduja på i hjemregionen Calabria, er nettopp å berike tomatsauser til pasta med den, noe som gir en ekstra smakfull og krydret dybde.

I vår oppskrift på Linguine med Nduja topper vi retten med kremet Burrata og en frisk liten skvett sitronolje – en perfekt balanse til den krydrede pølsen.

 

 

LINGUINE ALLA CALABRESE

Ingredienser (2 porsjoner)

  • 200 g Linguine fra La Fabbrica della Pasta di Gragnano

  • 250 g Polpa di Pomodoro Øko fra La Selva

  • 1–2 ss Nduja fra Callipo eller Nduja i Orba fra San Donato

  • 1 stk Burrata fra Ignalat

  • 1 fedd fersk hvitløk
  • Extra virgin olivenolje med sitron fra De Carlo (og litt revet sitronskall, valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. Kok pastaen
    Kok linguine i godt saltet vann til al dente. Ta vare på ca. 1 dl pastavann.

  2. Start sausen
    Varm litt olivenolje i en panne. Tilsett et lett knust hvitløksfedd og la det surre i 1–2 minutter. Fjern hvitløken.

  3. Bygg sausen
    Tilsett en øse pastavann og rør. Ha i nduja og la den smelte. Tilsett polpa di pomodoro, rør og legg på lokk. La småkoke i 10 minutter.

  4. Bland med pastaen
    Vend inn den ferdigkokte pastaen i sausen. Juster med litt pastavann om nødvendig.

  5. Servering
    Anrett på tallerkener med en burrata på toppen. Avslutt med sitronolje eller revet sitronska

 

Linguine 500gr - Fabbri
Passer til carbonara

Kr 79,00
På lager
Polpa di pomodoro 425g. Øko - La Selva
Hakkede tomater 425g. Øko - La Selva

Kr 27,00
På lager
Burrata fresca (125g) - Ignalat
Burrata er en fersk, kremet ost laget av pasteurisert kumelk, som skjuler et hjerte av stracciatella.

Kr 58,00
På lager
Nduja Calabrese 200g - Callipo
Smørbar salami med chilli

Kr 119,00
På lager
Autentisk Nduja fra Spilinga 90g - San Donato
Smørbar svinekjøttpølse fra Spilinga (Calabria)

Kr 74,00
På lager
Autentisk Nduja fra Spilinga 180g - San Donato
Smørbar svinekjøttpølse fra Spilinga (Calabria)

Kr 118,00
På lager
Elisir al limone 100ml De Carlo
Olivenolje m/sitron

Kr 74,00
På lager

Amicoklubb

Top