Benvenuti a tutti...
Forside /  Piadina med Stracchino

Piadina med Stracchino – Vår nye favoritt!

I 2025 finnes det knapt en nordmann som ikke spiser pizza jevnlig, men du skal ikke mange tiår tilbake før det var en ukjent matrett for mange i Norge. Et minst like godt måltid, er PIADINA – en populær gatekjøkkenmat i Italia, men nokså ukjent i Norge foreløpig. Det ønsker Smak av Italia å endre på og har derfor importert massevis av den italienske flatbrød-lignende lefsen som skal varmes og fylles med det du måtte ønske.

Piadina kommer opprinnelig fra kysten av Romagna. Her kan man kjøpe den nystekt fra små kiosker, fylt med smakfulle ingredienser og nyte den rett på stranden eller mens man ser ut over havet. Dette tynne brødet, mykt med en lett tyggbar konsistens, har vært en del av regionens matkultur i århundrer. Det er enkelt, rustikt og utrolig allsidig – like godt til en rask lunsj som til et uformelt kveldsmåltid.

Stracchino er et klassisk fyll for piadina, en myk og kremet ost med en mild syrlighet som smelter perfekt inn i det lune brødet. Opprinnelig fra Nord-Italia, er denne osten ikke bare en favoritt i piadina, men også på ostefatet, i matlaging eller som base for hvit pizza.

Vi er spente på å introdusere Stracchino fra Nonno Nanni, en produsent kjent og elsket over hele Italia. I vårt sortiment finner du ikke bare deres Stracchino, men også Formaggio Spalmabile (kremost), Mozzarella og Formaggini – alle laget med samme omsorg og tradisjon som kjennetegner Nonno Nanni.

Piadina er rask å lage og full av smak – ideell til alt fra en enkel snack til en uformell helgemiddag uten stress. Her viser vi hvordan du kan fylle den med to klassiske produkter fra regionen Emilia-Romagna: 24 måneders lagret Prosciutto di Parma og Mortadella med pistasjnøtter.

 

INGREDIENSER:

VERSJON MED PROSCIUTTO DI PARMA

  • Stracchino-ost, omtrent 40gr eller så mye du vil.
  • Noen skiver Parma-skinke (lagret i 24 mnd) fra Prosciutti Piazza.
  • Litt rucola til pynt.

VERSJON MED MORTADELLA AL PISTACCHIO

 

SLIK GJØR DU:

  • Varm opp en stor, tørr stekepanne på middels varme. Legg en piadina i pannen og stek i ca. 2-3 minutter på hver side, eller til den får fine brune flekker og er gjennomstekt.
  • Ta den ut av pannen, smør på litt Stracchino og legg på Parmaskiver eller Mortadellaskiver. Ha litt rucolablader eller salatblader til pynt.
  • Brett piadinaen i to og skjær i midten slik at den er lettere å servere.

 

PRO TIP:

Har du litt Stracchino til overs? Bruk det gjerne som hvit pizzasaus!

 

Piadina sfogliata (110g x 3 stk)- Graziano
Piadina er populær street-food i hele Italia, og er et godt alternativ til sandwich

Kr 39,00
På lager
Stracchino 125g - Nonno Nanni
Smøremyk fersk ost

Kr 42,00
Bestillingsvare
Prosciutto di Parma 18mnd 100g
Skivet Parmaskinke 100g

Kr 89,00
På lager
Kr 46,00
På lager

Amicoklubb

Top