Pizza Capricciosa: vår oppskrift!
Denne måneden vil vi dele vår vri på en klassisk italiensk pizza: Pizza Capricciosa!
Navnet "Capricciosa" betyr lunefull på italiensk, noe som gjenspeiler pizzaens varierte og rike topping.
Født i Roma på midten av 1900-tallet av "nødvendighet"; den er (eller rettere sagt var) pizzaen som tømmer kjøleskapet, der alle ingrediensene "kastes" tilfeldig på pizzabunnen. Nettopp derfor har Capricciosa så mange forskjellige oppskrifter rundt om i Italia: avhengig av hva som er tilgjengelig i pizzeriaen, lager pizzakokken sitt "kapris".
De fleste versjoner har topping som kokt skinke, artisjokker, oliven, sopp og noen ganger til og med egg! I vår versjon av Capricciosa liker vi å bruke Prosciutto Cotto fra Branchi, økologiske artisjokker fra La Selva og taggiasche-oliven fra Frantoio Bianco. Hvis du ønsker en vegetarisk versjon, anbefaler vi å bytte ut Prosciutto Cotto med Melanzane fra La Selva.
INGREDIENSER TIL 1 PERSON:
- Pizzabunn (PizzaSi)
- Salsa pronta di pomodoro ciliegino (Salemipina) - Rundt en tredjedel av flasken
- Mozzarella Julienne (Valcolatte) - ca.60gr
- Prosciutto Cotto 221 (Branchi) - ca.70gr
- Okoløgiske artisjokker i olivenolje (La Selva Bio) - ca. 2 delt i fire, eller som ønskelig.
- Taggiasche oliven i olivenolje ( Frantoio Bianco) - så mye du vil!
PS! For en enkel vegetarisk versjon, bytt ut prosciutto cotto med økologiske grillede auberginer i olivenolje fra La Selva.
SLIK GJØR DU:
Forvarm ovnen til 220ºC.
Smør tomatsaus på pizzabunnen. Strø revet mozzarella julienne over, og stek i forvarmet ovn i omtrent 7 minutter, eller når pizzaskorpen er gylden og mozzarellaen er smeltet.
Ta pizzaen ut av ovnen, topp med Prosciutto Cotto, delte artisjokker og taggiasche oliven.
For en ekstra god avslutning kan du servere Pizza Capricciosa med litt olivenolje fra Taggiasca Olivene, oljen er laget på samme type gode oliven.
Buon Appetito!