Dolce Ricotta - Vår Oppskrift
I dag ønsker vi å dele vår egen oppskrift på en enkel dessert som vi liker å nyte når vi vil unne oss noe godt.
Vi kaller den Dolce Ricotta, og den består av lag med pisket og søt ricottaost, smaksrik syltetøy fra Callipo og knuste Cantucci med mandler på toppen.
Inspirasjonen bak er en norsk klassiker, Tilslørte Bondepiker, men vi legger til vår italienske vri for å friske opp desserten!
Vi bruker Callipos syltetøy, en del av produsentens produktserie som fremhever det beste fra deres opprinnelsessted, vakre Calabria. I deres syltetøy bruker Callipo en høy prosentandel frukt per sukker, noe som fremhever kvaliteten på frukten de bruker. Alle Callipo-syltetøyene vi har hos Smak av Italia fungere utmerket i denne oppskriften: selv om vi anbefaler Aprikossyltetøy eller Appelsinsyltetøy i denne oppskriften, kan du gjerne prøve den med Ferskensyltetøy, Fikensyltetøy og til og med Bergamottsyltetøy!
Ricotta blir ofte brukt som base til å lage desserter, spesielt i Sør-Italia. Det er en perfekt ingrediens til ostekaker og søte kremer som brukes i flere desserter. For å gjøre teksturen jevnere og ricottaen mer luftig, liker vi å tilsette ricottaen i en matprosessor og la den kjøre på middels hastighet i omtrent 3 minutter. Resultatet er en ikke for søt og lett krem som passer perfekt med rikdommen og sødmen fra Callipos syltetøy.
Du kan også utelate matprosessoren og lage ricottakrem på den tradisjonelle måten ved å presse den gjennom en sil med en slikkepott et par ganger, for å gjøre den jevnere.
Til slutt bruker vi knuste Cantucci alla Mandorla for å toppe det hele, men du kan bruke hvilke som helst Cantucci fra Marabissi du finner i våre butikker. For eksempel er Cantucci al Pistacchio eller Cantucci al Cacao e Nocciole perfekte alternativer!
INGREDIENSER TIL 2 PERSONER
- RiCCotta (Valcolatte), 250gr.
- Confettura Extra di Albicocche, eller Marmellata alle Arance (Callipo), ca,120gr.
- Cantucci alla Mandorla 120gr (Marabissi), ca. 4 cantucci knust i biter.
- Sukker, ca.20gr.
SLIK GJØR DU
-Tøm hele boksen med ricotta i en matprosessor, uten vannet som har samlet seg i bunnen. Tilsett sukker og et par dråper vaniljeessens eller vaniljefrø om du ønsker det. Kjør i cirka 3 minutter. Dette trinnet vil gjøre kremen lettere og mer kremete.
-I et glass, ha et lag med Callipo syltetøy (ca. 30 g per lag, eller så mye du ønsker), pisket ricottakrem og knuste Cantucci alla Mandorla. Gjenta lagene og topp alt med mer knuste Cantucci, og om ønskelig, litt frukt til pynt. Du kan servere det med en gang, men det blir enda bedre etter noen timers hvile i kjøleskapet.
PRO TIP: Erstatt gjerne sukker med honning, som for eksempel Miele di Arancio BIO fra Frantoi Cutrera!