Utforsk De Carlo sin verden
De Carlo er et familiedrevet selskap ledet av ekteparet Saverio og Grazia De Carlo, sammen med sønnen Francesco, datteren Marina og svigersønnen Arturo. Selskapet er dypt knyttet til sitt opprinnelsesland: siden selskapet ble etablert på 1600-tallet, har De Carlo dyrket oliventrær på landene rundt gården deres, som ligger i Bitritto, nær Bari i Puglia.
Kjernen i virksomheten er kjærligheten til oliventrær og deres produkter, og de støtter sterkt en forretningspolitikk basert på fordelene med kortreist mat og nullutslipps produksjon i harmoni med miljøet. Mange av oliventrærne på De Carlo-gården er århundregamle, og takket være det gunstige klimaet i regionen, er oljen som produseres fra dem både sunn og ekte, og gir et resultat som er balansert og harmonisk.
TERRITORIET ER NØKKELEN: DE CARLO OG PUGLIA.
De Carlo-produktene er svært representative for området de kommer fra.
Puglia, også kjent som "Italias hæl", har alltid vært et fruktbart land takket være sitt gunstige klima og sin flate topografi, som har vært ideelt for å etablere dyrkede marker siden Romerriket. Puglia er Italias største produsent av olivenolje, og de kan skryte av noen oliventyper som er unike for det puglianske området. De to mest kjente, Coratina og Ogliarola Barese, er også oliven De Carlo bruker til å produsere alle sine olivenoljer.
Coratina produserer olivenoljer med fruktige, gress- og nøtteaktige aromaer, med komplekse smaker og en bitter og pepperaktig preg som har en god og lang ettersmak.
Olivenoljer laget med Ogliarola Barese er mer subtile i smaken, preget av en fruktig mandelaktig aroma.
De Carlo produserer kun ekstra virgin olivenoljer, og kun med disse to puglianske variantene, enten som blandinger eller som monokultivar.
I våre butikkene kan du finne Il Classico, en blanding av Coratina og Ogliarola Barese som er perfekt for daglig bruk, både i matlaging og som et siste touch i maten din.
Duften har en sterk aroma av oliven, med hint av artisjokker og grønne mandler, og smaken er myk og balansert, preget av toner av friske urter og en søt mandel ettersmak.
Il Classico er en medium kraftig olivenolje som brukes til matlaging, supper og salater. Du vil finne den i alle våre butikker og nettbutikk i fire praktiske størrelser: 1 liter, 500 ml, 100ml og 3 liter.
I tillegg til Il Classico importerer vi også to av De Carlos fineste olivenoljer, vinnere av flere priser og begge laget med olivene fra gårdens eldste trær: Torre di Mossa og Arcamone.
Torre di Mossa er en monokultivar ekstra virgin olivenolje laget av Coratina-oliven fra trærne ved familiens historiske gård. Duften er av nyslått gress med preg av artisjokk og grønn mandel, og smaken har en innledende sødme, raskt etterfulgt av en mer uttalt, bitter og intens smak. Torre di Mossa nytes best som dipp til brød av god kvalitet, men er også ideell for rå kjøttretter og bønnesupper.
Arcamone, også en monokultivar ekstra virgin olivenolje laget av Coratina-oliven og er produsert fra oliventrær på Arcamone-eiendommen, en av De Carlos "familieøkologiske gårder" siden 1990.
Olivenene som brukes til å lage Arcamone dyrkes uten bruk av kjemikalier, takket være et gunstig mikroklima som naturlig støtter produksjonssyklusen.
Duften er av grønt gress, og smaken er balansert, litt bitter og vedvarende. Den kan kombineres med grillede grønnsaker, tomater og grønnsakssupper.
Hvis du heller vil ha en snillere olivenolje, anbefaler vi De Carlo sin IGP di Puglia , laget med en blanding av forskjellige oliventyper dyrket i Puglia, og Olio 7 giorni Økologisk som har en mild og barnevennlig smak.
I tillegg til disse ekstra virgin olivenoljene importerer vi også De Carlos smaksatte olivenoljer, med naturlige smaker av basilikum, hvitløk, sitron, chili, mandarin og hvit trøffel, perfekt for å gi rettene dine en ekstra touch.
IKKE BARE OLIVENOLJER
Forbedringer gjort på selskapet de siste 20 årene har gjort det mulig for De Carlo å starte en ny produksjon av grønnsaker som er typiske for området.
Etter at grønnsakene blir plukket av De Carlos dyktige arbeidere, blir de bevart i De Carlos ekstra virgin olivenolje slik at de kan nytes hele året.
Et viktig tips fra oss: Når du har brukt opp produktet, IKKE kast olivenoljen som er inne i glasset! Det er ekstra virgin av utmerket kvalitet med smaken av grønnsaken den bevarte, og kan brukes til å gi mer smak til rettene dine!
I våre butikker finner du de følgende De Carlo produkter:
Perfekt til matlaging og som pizzatoppings:
Pomodorini semisecchi : søte cherrytomater som er halvtørket i sola.
Carciofini : Aromatisk og sprø artisjokkhjerter.
Carciofini Grigliati: Grillet versjon av Carciofini, for enda mer smak.
Melanzane: Grillet aubergines i biter.
Cime di Rapa: Brokkoli raab, en bitter og nøtteaktig grønnsak som minner om brokkolini.
Olive leccina: Grønne og svarte Leccina oliven uten stein.
Pomodori Secchi: Soltørkede tomater.
Origano: Viltvoksende origano.
Smaksrike Pastasauser:
Alle Olive: med oliven og hvitløk.
Ricotta e Carciofi: med Ricottaost og artisjokker.
All'Arrabbiata: til deg som er glad i sterk mat.
Ideelt til Aperitivo:
Crema di Pomodorini “ Red Passion”: Tapenade laget av cherrytomater, kapers, hvitløk og litt chili.
Crema Cuor di Carciofini: Delikat krem laget av artisjokkhjerter.
Crema di Olive Nere: Tapenade laget av svarte oliven.
Crema di Olive e Agrumi: Tapenade laget av grønne oliven og sitrus.
Olive Bella di Cerignola: Store, milde og saftige oliven, med en lett søt smak. Tilgjengelig i størrelsene 120gr, 190gr, 350gr og 2kg.
Tarallini Bio: små, sprø saltet kjeks fra Puglia laget av hvitvin og deilig extra virgin olivenolje fra De Carlo.