Benvenuti a tutti...
Forside /  Orecchiette alla Pugliese

Orecchiette alla Pugliese - Vår Oppskrift

Denne gangen drar vår kulinariske reise til Puglia, regionen i Sør-Italia som er kjent for sin rike matkultur og kvaliteten på produktene som dyrkes der.

Puglias mest kjente pastarett er Orecchiette con le Cime di Rapa, som lages med en lokal pastatype som heter Orecchiette (som betyr “små ører” på italiensk) og med Cime di Rapa, en storfavoritt i Puglia, og som på norsk kalles Brokkoli Raab, som minner om brokkolini.  

 

Den tradisjonelle måten å tilberede retten på inkluderer i tillegg hvitløk, ansjos, litt chili og rikelig med olivenolje, men i vår versjon av denne klassikeren, gir vi retten en spennende vri ved å tilsette smakfull Salsiccia Piccante fra Franchi Salumi, samt en annen delikatesse fra Puglia – fersk burrata, som vi ukentlig får levert direkte fra Bari.

Retten forberedes enkelt og raskt, men resultatet blir en rett med mye smak som vil imponere både familie og venner. Det beste av alt er at denne retten lett kan tilpasses for vegetarianere og veganere. Ved å utelate salsiccia eller burrata, får man en lekker plantebasert versjon!

 

INGREDIENSER TIL 2 PERSONER:

 

Orecchiette (La Fabbrica della Pasta di Gragnano), 200gr.

Salsiccia Piccante (Franchi), ca. 1 salsiccia per person.

Cime di Rapa (de Carlo), ca.100gr.

Burrata Fresca (Ignalat), ca.100gr.

Olivenolje med Chili (De Carlo) - valgfritt

 

SLIK GJØR DU

 

  • Kok Orecchiette i ca.10 minutter i saltet kokende vann.
  • Mens du venter på at pastaen skal koke, tar du salsicciaen ut av skinnet og hakker den i små biter. Stek bitene i en stekepanne til salsicciaen er gjennomstekt, i omtrent 5 minutter.
  • Når pastaen er kokt, tøm av vannet når det er al dente. Behold litt av pastavannet.
  • Hakk Cime di Rapa i biter og rør sammen med salsicciabiter i en varm stekepannen. Tilsett orecchiette i pannen og bland godt, slik at smakene blir godt blandet. Ha litt pastavann inni som hjelper å skape en kremet saus.
  • Når du er klar til å servere, tilsett noen biter Burrata på toppen av retten og, hvis du liker sterke smaker, dryss litt chiliolje fra de Carlo!

 

PRO TIP: Ikke kast olivenoljen i glasset med Cime di Rapa! Det er ekstra virgin olivenolje av topp kvalitet fra De Carlo og fungerer utmerket som smakstilsatt olivenolje til denne eller fremtidige oppskrifter!

 

Cime di rapa 200g. - De Carlo
Rapini i ekstra jomfru olivenolje

Kr 97,00
På lager
Burrata fresca (125g) - Ignalat
Burrata er en fersk, kremet ost laget av pasteurisert kumelk, som skjuler et hjerte av stracciatella.

Kr 58,00
På lager
Tenuta Arcamone Bio DOP 500ml - De Carlo
Til kjøtt, grillmat og salater.

Kr 269,00
På lager
Olivenolje m chili 100ml De Carlo
Prøv pa pizza, pasta og kylling

Kr 74,00
På lager

Amicoklubb

Top