Tips til Grillsesongen
Solskinn, Utendørsliv og Grillfest - med Italiensk Stil
Sommeren er endelig her, og det er den perfekte tiden for pikniker og grilling, koselige stunder på balkongen, avslapning på stranden eller et seileventyr i fjorden.
Hos Smak av Italia har vi alt du trenger for å gjøre dine sammenkomster utendørs helt spesielle!
APERITIVO ESTIVO
- Oliver fra Ficacci: prøv Bel Mix, en mix av grønne Nocellara del Belice oliven fra Sicilia og sorte Leccino oliven fra Puglia, blandet med marinert søt paprika.
- Praktisk ferdigpakket spekemat fra Dok Dall’Ava: vi anbefaler San Daniele lagret i 24 måneder og Salame !
- Grissini al Mais fra Fongo, perfekt tilbehør til spekematen.
- Tarallini Bio fra de Carlo: sprø kjeks fra Puglia som er umulig å bare spise én av!
- Pecorino fresco fra Fiorino: mild og rund ost laget med sauemelk fra Toscana.
- Brus fra Paoletti: utforsk hele utvalget av brus fra Paoletti. Våre favoritter? Limonata, Arancia Rossa og Chinotto!
GRIGLIATA DI SALSICCIA E SCAMORZA AFFUMICATA
- Salsiccia Fresca Toscana fra Franchi Salumi.
- Scamorza Affumicata fra Valcolatte.
Skjær Salsicciaene på langs og Scamorza Affumicata i skiver, og legg de på grillen.
Dersom du ikke har grill, kan du også legge dem i en stekepanne. Avhengig av varmen på grillen/stekepannen, vil salsicciaene ta rundt 10-12 minutter før de er ferdige, mens Scamorza Affumicata bare trenger rundt 10 sekunder på hver side, akkurat nok til at den begynner å smelte.
TOMINI E SPECK PÅ GRILLEN
- Tomini (Castagna)
- Speck Trentino ( Fratelli Corrà) , ca. 2 skiver til hver Tomino.
Ta ut Tomini-oster fra kjøleskapet og lade temperere i romtemperatur i noen minutter.
Legg ut skiver av Speck på en arbeidsflate eller et skjærebrett.
Legg Tomini på en av endene av Speck. Rull Speck forsiktig rundt osten til den er helt dekket. Gjenta prosessen med resten av Tomini og Speck.
Grill til osten begynner å smelte,og server umiddelbart på et serveringsfat.