Insalata di Riso Nero - Vår Oppskrift
I dag skal vi dele en oppskrift på en ekte italiensk sommerklassiker, en rett nesten alle italienske familier har tatt med til stranden for en enkel og smakfull lunsj: Insalata di Riso!
Denne retten er utrolig enkel å tilberede og lett å tilpasse med de ingrediensene du har tilgjengelig. Mengden av ingrediensene er også svært fleksible; du kan selv bestemme om du vil ha en rikere eller enklere insalata di riso.
Vår versjon blir laget med Riso Pelato Nero som er en spennende type ris fra Italia.
Den er også kjent som Venere-ris og er en sort ris med mørkebrun-svart farge, aromatisk smak og intens duft, skapt i 1997 av frøkooperativet Sapise. Den dyrkes hovedsakelig i Piemonte og Sardinia og er rik på antioksidanter, fiber, mineraler og vitaminer, og med lav glykemis indeks.
I tillegg bruker vi også Tonno al Peperoncino, spicy tunfisk fra Callipo, bosatt i vakre Calabria og en av de beste hermetiske tunfiskmerkene i landet. Dersom du ikke er glad i sterk mat kan du enkelt erstatte det med vanlig tunfisk i extravirgin olivenolje. Alternativt kan du også prøve Callipos nydelig Ventresca di Tonno! Ventresca er den mest eksklusive delen av tunfisken, tatt fra fiskens buk, og den er kjent for sin rike smak, myke tekstur og høyt fettinnhold, noe som gjør den spesielt delikat og velsmakende.
Insalata di Riso har mange fordeler - den kan forberedes en eller til og med to dager i forveien, og oppbevares i kjøleskapet: smaken blir faktisk bedre om retten får stå en stund!
Denne retten kan også lages i store porsjoner, noe som gjør den perfekt for å mette hele familien eller for å ta med på stranden, til en piknik i parken, eller til en sommerfest med venner og familie. Med denne italienske klassikeren er du garantert til å imponere!
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER
(Mengdene av ingrediensene er svært fleksible; du kan selv bestemme om du vil ha en rikere eller enklere insalata di riso)
- 400gr Riso Petalo Nero fra Tenuta Margherita, eller Riso Carnaroli Integrale fra Tenuta Margherita hvis du vil heller ha vanlig ris.
- Tonno al Peperoncino fra Callipo, 2 glass.
- Peperoni Grigliati fra La Selva, skjæret i terninger, etter ønsket behov
- Carciofini Grigliati fra De Carlo, delt i fire, etter ønsket behov.
- Olive Leccina fra De Carlo, etter ønsket behov
- Kapers i vineddik fra La Selva, etter ønsket behov
- Pomodorini semisecchi fra De Carlo, etter ønsket behov
- Elisir al Limone fra De Carlo, etter ønsket behov
SLIK GJØR DU
- Kok riso petalo nero i kokende saltet vann i 35/40 minutter. Sil av vannet og hold risen i et dørslag under rennende kaldt vann til den når romtemperatur. Sett det til side mens du forbereder resten av ingrediensene.
- I en stor bolle, tilsett resten av ingrediensene. Ikke nøl med å legge til mer, utelat ingrediensene du ikke liker, eller erstatt dem med ingredienser du foretrekker! Insalata di Riso er veldig fleksibel og kan enkelt tilpasses din smak.
- Bland godt og dryss med så mye Elisir di Limone fra de Carlo som du vil: det vil gi insalata di riso en herlig frisk smak!
- Du kan spise Insalata di Riso med en gang, men den vil smake enda bedre etter et par timer i kjøleskapet. Den er også kjempegod dagen etter!