Benvenuti a tutti...
Forside /  Insalata di Riso Nero

Insalata di Riso Nero - Vår Oppskrift

I dag skal vi dele en oppskrift på en ekte italiensk sommerklassiker, en rett nesten alle italienske familier har tatt med til stranden for en enkel og smakfull lunsj: Insalata di Riso!

Denne retten er utrolig enkel å tilberede og lett å tilpasse med de ingrediensene du har tilgjengelig. Mengden av ingrediensene er også svært fleksible; du kan selv bestemme om du vil ha en rikere eller enklere insalata di riso. 

 

Vår versjon blir laget med Riso Pelato Nero som er en spennende type ris fra Italia. 

Den er også kjent som Venere-ris og er en sort ris med mørkebrun-svart farge, aromatisk smak og intens duft, skapt i 1997 av frøkooperativet Sapise. Den dyrkes hovedsakelig i Piemonte og Sardinia og er rik på antioksidanter, fiber, mineraler og vitaminer, og med lav glykemis indeks.  

I tillegg bruker vi også Tonno al Peperoncino, spicy tunfisk fra Callipo, bosatt i vakre Calabria og en av de beste hermetiske tunfiskmerkene i landet. Dersom du ikke er glad i sterk mat kan du enkelt erstatte det med vanlig tunfisk i extravirgin olivenolje. Alternativt kan du også prøve Callipos nydelig Ventresca di Tonno! Ventresca er den mest eksklusive delen av tunfisken, tatt fra fiskens buk, og den er kjent for sin rike smak, myke tekstur og høyt fettinnhold, noe som gjør den spesielt delikat og velsmakende. 

 

Insalata di Riso har mange fordeler - den kan forberedes en eller til og med to dager i forveien, og oppbevares i kjøleskapet: smaken blir faktisk bedre om retten får stå en stund! 

Denne retten kan også lages i store porsjoner, noe som gjør den perfekt for å mette hele familien eller for å ta med på stranden, til en piknik i parken, eller til en sommerfest med venner og familie. Med denne italienske klassikeren er du garantert til å imponere! 

 

 

 

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER 

(Mengdene av ingrediensene er svært fleksible; du kan selv bestemme om du vil ha en rikere eller enklere insalata di riso) 

 

 

SLIK GJØR DU 

  • Kok riso petalo nero i kokende saltet vann i 35/40 minutter. Sil av vannet og hold risen i et dørslag under rennende kaldt vann til den når romtemperatur. Sett det til side mens du forbereder resten av ingrediensene. 
  • I en stor bolle, tilsett resten av ingrediensene. Ikke nøl med å legge til mer, utelat ingrediensene du ikke liker, eller erstatt dem med ingredienser du foretrekker! Insalata di Riso er veldig fleksibel og kan enkelt tilpasses din smak. 
  • Bland godt og dryss med så mye Elisir di Limone fra de Carlo som du vil: det vil gi insalata di riso en herlig frisk smak!
  • Du kan spise Insalata di Riso med en gang, men den vil smake enda bedre etter et par timer i kjøleskapet. Den er også kjempegod dagen etter! 

 

 

Kr 76,00
På lager
Tonno al peperoncino 170 g (i glass) - Callipo
Tunfisk med chili 170g glass - Callipo

Kr 63,00
På lager
Tonno in olio d'oliva 2x70g glass-Callipo
En hel bit fra tunfisk i olivenolje.

Kr 56,00
På lager
Ventresca di tonno - 125 g Callipo
Ventresca- filet i boks - 125g - Callipo

Kr 98,00
På lager
Peperoni grigliati ØKO (280g) in olio di oliva - La Selva BIO
Økologisk grillet paprika i olivenolje og litt hvitvinseddik.

Kr 86,00
På lager
Carciofini Grigliati 200g - De Carlo
Grillet Artisjokk i olivenolje

Kr 124,00
På lager
Pomodorini semi secchi in olio 140g - De Carlo
Halvtørkede små tomater i olivenolje

Kr 106,00
På lager
Caperi sott'aceto di vino 150g. Øko - La Selva
Kapers i eddik 150g. Øko - La Selva

Kr 49,00
På lager
Olive Denocciolate i olje 190g. - De Carlo
Oliven uten stein i ekstra jomfru olivenolje

Kr 98,00
På lager
"Il Classico" DOP 100ml - De Carlo
Til matlaging, supper og salater.

Kr 72,00
På lager
Elisir al limone 100ml De Carlo
Olivenolje m/sitron

Kr 74,00
På lager

Amicoklubb

Top