Trofie al Pesto - Vår Oppskrift
For noen uker siden hadde vi gleden av å introdusere vår nyeste produsent, Pesto di Pra', og deres fantastiske produkter. I dag vil vi gjerne dele en oppskrift med dere som er en hyllest til deres ferske pesto og det vakre Liguria-landet det kommer fra
I denne oppskriften bruker vi pesto sin “pastabestevenn” Trofie, den mest kjente regionale pastatypen fra Liguria, og et klassisk valg sammen med pesto alla genovese.
Den tradisjonelle måten å servere den på innebærer å bruke pesto som pastasaus, og i Genova er det vanlig å tilsette små biter av kokte poteter og litt aspargesbønner al dente.
I denne oppskriften ønsker vi å vise frem friskheten til Pesto alla Genovese fra Pesto di Pra', og vi kombinerer den med halvtørkede cherrytomater fra De Carlo. På toppen legger vi en nydelig fersk Burrata fra Ignalat og bare en skvett ligurisk olivenolje, Fruttoro fra Frantoio Bianco.
Husk at for å beholde Pestoen sin friskheten og smakskompleksiteten er det viktig at sausen ikke blir oppvarmet. Du kan bare blande pestoen i varm pasta og tilsette litt pastavann, det er nok til å skape de beste resultatene!
INGREDIENSER FOR 2 PERSONER:
- 200gr Trofie - La Fabbrica della Pasta di Gragnano
- 1 boks med Pesto Genovese - Pesto di Pra’ (eller Pesto uten hvitløk hvis du er ikke glad i hvitløk).
- Noen halvtørkede cherrytomater fra De Carlo, så mye du onsker.
- 2 Burrata fresca- Ignalat ( 125gr per stk), en til hver person.
- En dryss med Fruttoro olivenolje -Frantoio Bianco.
SLIK GJØR DU:
- Kok pastaen i henhold til instruksjonene på pakken og tøm av når den er al dente. Reserver litt av pastavannet.
- I samme kjele som du kokte pastaen i, men vekk fra komfyren, tilsett pestoen fra Pesto di Pra’ og bland med to spiseskjeer av pastavannet. Rør alt sammen. Tilsett også noe halvtørkede cherrytomater fra De Carlo,så mye du ønsker.
- Server med noe halvtørkede cherrytomater til og noe fersk basilikumsblader til pynt, en burrata i midten ( i romtemperatur), en dryss med Fruttoro olivenolje fra Frantoio Bianco .
Buon Appetito!