Benvenuti a tutti...
Forside /  Pesto di Pra
Vi er glade for å presentere en ny skatt fra Genova - Pesto di Pra’.

Ny fersk Pesto direkte fra Genova

Vi er glade for å presentere en ny skatt fra Genova - Pesto di Pra’.

 

Vi er glade for å presentere en ny skatt fra Genova - Pesto di Pra’.

Dette familiedrevne selskapet har drevet kommersiell dyrking av basilikum siden begynnelsen av det 20. århundre og har laget pesto siden 2003.

Drivhuset ligger i Pra’, i utkanten av Genova, og området er kjent som en av de beste til å dyrke Basilico Genovese: med sin delikate smak og unike aroma, trives basilikumen her i den spesielle blandingen av havbris og sol som Pra’ tilbyr. Dette gir Pesto di Pra’ en autentisk og uimotståelig smak. Kun de beste bladene blir brukt i produksjonen av den fantastiske pestoen som nå pryder hyllene våre.


Pesto, fra gamle romernes Moretum til Ligurias spesialitet.

Vanligvis bruker man ordet "pesto" til en rå saus laget med urter knust i en morter og som ofte inneholder nøtter, olivenolje, ost og hvitløk. Den mest berømte i Italia og i verden er Pesto alla Genovese, som stammer fra Genova og Liguria-regionen.

Opprinnelsen til denne sausen er ikke veldig klar, men den ligner mye på en rett som var elsket av de gamle romerne kalt Moretum.

Først beskrevet av den romerske forfatteren Vergil, ble Moretum laget med ferske urter som koriander eller selleri, fersk ost, salt, olivenolje og en dryss med eddik. Valgfritt kunne man tilsette knuste valnøtter i blandingen, og den ble servert som pålegg på brød.

Basilikum var ikke kjent for de gamle romerne, da det ble importert til Europa fra India først i middelalderen. Genoveserne, som var en viktig handels- og sjømakt i middelalderen, kom i kontakt med basilikum gjennom handelsaktivitetene sine, og de tilpasset og utviklet deretter en ny versjon av Moretum.

I dag lages Pesto alla Genovese med ingredienser som er viktige for den liguriske matkulturen: ferske basilikumblader, pinjekjerner, Parmigiano Reggiano eller Grana Padano, lagret Pecorino-ost, extra virgin olivenolje, fersk hvitløk og en klype salt. Dette er akkurat hva Pesto di Pra’ er laget av, og ingenting annet.


Pesto di Pra’: bedre enn hjemmelaget!

Pestoen laget av Pesto di Pra’ er av så høy kvalitet fordi selskapet har full oversikt over veksten av hovedingrediensen, basilikum. Plantene deres nyter godt av det spesielle mikroklimaet i Pra’, som befinner seg mellom Tyrrenskehavet og de Liguriske fjellene. Når den når optimal vekst høstes basilikumen og blir tatt med til laboratoriet, og sammen med nøye utvalgte ingredienser, som blant annet italienske pinjekjerner, blir Pesto di Pra’ produsert.

Smak av Italia importerer nå to Pestoer fra Pesto di Pra’, den klassiske Pesto alla Genovese og Pesto senza aglio, for de som ikke er glad i hvitløk. Vi tilbyr også Salsa di Noci, nok en saus fra Liguria som man bruker til pasta tradisjonelt sett til ravioli, men utmerket til alle typer pasta.


Pesto alla Genovese i Liguria blir vanligvis servert som pastasaus til Trofie eller Linguine, og for å beholde friskheten og smakskompleksiteten er det viktig at sausen ikke blir oppvarmet. Du kan bare blande pestoen i varm pasta og tilsette litt pastavann, det er nok til å skape de beste resultatene!

Pasta er Pestos klassiske bestevenn, men prøv den også på toppen av focaccia, som for eksempel vår  Focaccia Graziano, toppet med deilig Mozzarella di Bufala  fra Campania Felix eller Burrata fra Ignalat!

Bestill nå

Kr 79,00
På lager
Focaccia 400g - Graziano
Stekes på 180°C i 4-5min.

Kr 69,00
På lager
Kr 44,00
På lager
Kr 84,00
På lager

Amicoklubb

Top