Pizza Tirolese - Vår Oppskrift
Vår ny pizzaoppskrift er inspirert av de majestetiske italienske Alpene og smaker fra flere regioner, med en kombinasjon av Speck fra Trentino, Taleggio fra Lombardia og Porcini fra Piemonte.
Dette er en "pizza bianca", som betyr hvit pizza på italiensk. Opprinnelig i Italia refereres dette enkelt og greit til enhver pizza uten tomatsaus, der det i stedet for tomatsaus vanligvis blir brukt enten ost eller bare litt olivenolje på toppen av pizzabunnen. Med Pizza Tirolese bruker vi revet mozzarella og en dryss med trøffelolje.
INGREDIENSER FOR 1 PERSON:
- Pizzabunn fra PizzaSi
- Elisir al Tartufo Bianco fra de Carlo.
- 50gr Filone Mozzarella fra Valcolatte (en filone holder til to pizzaer) , eller Mozzarella Julienne .
- 70gr Taleggio fra Castagna
- 60gr Speck Trentino fra Fratelli Corrà
- En pose med Funghi Misti con Porcini 40gr. fra Oliveri
- Litt kvernet Petali di Tartufo trøffelflak fra Calugi på toppen (valgfritt)
SLIK GJØR DU:
- Bløtlegg tørkede sopper i en bolle med lunkent vann i omtrent 20 minutter, slik at de blir myke.
- Forvarm ovnen til 220ºC. Når ovnen er varm, ta pizzabunnene og legg på noen skiver Filone Mozzarella på hver av dem. Dryss litt trøffelolje fra De Carlo på toppen for ekstra smak.
- Skjær Taleggio i skiver eller terninger, og dryss over pizzaen. Legg på den mykgjorte soppen, så mye du ønsker, og sett det i ovnen i ca. 5 minutter, til pizzaens skorpe blir gyllen i fargen.
- Ta pizzaene ut av ovnen, topp med Speck Trentino. Hvis du er glad i trøffelsmak, anbefaler vi på det sterkeste at du også tilsetter noe Petali di Tartufo fra Calugi helt på slutten.
Buon appetito!