Benvenuti a tutti...
Forside /  Si Benvenuto til Torrefazione GRISO!
Halvveis mellom livlige Milano og rolige Comosjøen ligger den lille byen Seveso, der Antonio og Claudia driver sitt småskala kaffebrenneri

Si Benvenuto til "Il Griso" kaffe!

Halvveis mellom livlige Milano og rolige Comosjøen ligger den lille byen Seveso, der Antonio og Claudia driver sitt småskala kaffebrenneri.

Det som startet som en sterk interesse på begynnelsen av 90-tallet har gjennom årenes løp blitt til en dyp lidenskap for kvalitetskaffe. Siden starten har de to forbedret kunnskapen og teknikken sin gjennom flere kurs og smaksprøver, og Antonio og Claudia er nå stolte medlemmer og kvalifiserte trenere for International Institute of Coffee Tasters. Grisos kaffeblandingene er et resultat av deres harde arbeid, kjærlighet, og omsorg for håndverket.

Smak av Italia har nå gleden av å importere noen av deres beste produkter, beregnet på kaffeentusiaster som liker spesialkaffe.

Griso-kaffes lettere brenning, sammenlignet med annen Italienske kaffe, gir et mer delikat og fruktig resultat, slik at man kan nyte mer subtile toner og aromaer. Hele utvalget fungerer best som filterkaffe, men det blir også deilig som espresso, cappuccino og americano.

ARABICA ELLER ROBUSTA?

Som all annen kaffe starter Griso kaffe med den beskjedne kaffebønnen, så la oss snakke litt om denne smakfulle bønnen.

Kaffebønner er bæret av Coffea-planten, som har sin opprinnelse på det etiopiske platået og er for tiden dyrket over hele de tropiske områdene. Bønnene har blitt brukt i mange århundrer til å lage en forfriskende drikke. Selv om det er omtrent 120 kaffeplantearter, brukes det hovedsakelig bare to til å produsere kaffedrikken: Arabica og Robusta.

Arabica står for 60-80 % av den totale kaffeproduksjonen rundt om i verden, mens Robusta står for 20-40 %.

Arabica er kjent for et bredere utvalg av smaker, ofte beskrevet som komplekse og med høyere syrlighet. Bønnene kan ha toner av frukt og blomster, og det lavere koffeininnholdet sammenlignet med Robusta bidrar til en jevnere og mildere smak. Den trives i høyereliggende områder med kjøligere temperaturer, og på grunn av dens sårbarhet for skadedyr og sykdommer, krever den mer omsorg i dyrkingen.

Robusta, derimot, har generelt en sterkere, mer robust smak, ofte med jordaktige, nøtteaktige eller treaktige toner. Det høyere koffeininnholdet resulterer i en bitterere smak, men gir en sterkere og mer intens drikke. Robusta-planter foretrekker varmere klima og lavere høyder, de er mer motstandsdyktige mot skadedyr og derfor mindre krevende når det gjelder dyrking.

Akkurat som vindruer, påvirkes smaksprofilen til en kaffebønne av faktorer som opprinnelse, høyde og prosesseringsmetoder.

KAFFEBRENNERES KUNST

Rollen til kaffebrennere, som Antonio og Claudia fra Griso, er avgjørende for den endelige smaken, aromaen og den generelle kvaliteten på kaffen. Ved å velge de beste bønnene fra kaffeprodusenter verden rundt, og deretter tilpasse brenneprosessens temperatur og varighet, kan produsentene skape sin særegne brenneprofil. Dette krever en blanding av erfaring, teknikk og en "sjette sans" - en form for kreativitet.

GRISO SORTIMENT PÅ SMAK AV ITALIA

Her er kaffen du nå kan finne i alle Smak av Italia-butikker.

BLEND: laget av bønner fra flere opprinnelser, som gir en smak av kombinert flere egenskaper. Blends er ofte mer velbalanserte og konsistente i smaken, noe som gjør dem mer tilgjengelige.

Mediterraneo

250gr, blend, 60% arabica 40% robusta, tilgjengelig i hele bønner og filtermalt. Fyldig og robust, det er den mest intense og koffeinrike av Grisos-produkter. Hint av treverk, jord og krydder.

Melodia

250gr, blend, 80% arabica 20% robusta, tilgjengelig i hele bønner og filtermalt. Godt balansert kaffe med middels fylde, lav syrlighet og hint av tørket frukt og kakao.

SINGLE ORIGIN: laget av bønner høstet på et bestemt sted, ofte på en bestemt tid på året. Single origin gir deg mulighet til å oppleve en eksklusiv smak i sin reneste form. Deres aroma, syrlighet og smak er ofte mer markert enn de balanserte og mykere blends.

Brasile

250gr, single origin, 100% arabica, tilgjengelig i filtermalt. Lav syrlighet og lett fylde, hint av tørket frukt og sjokolade.

Etiopia

250gr, single origin, 100% arabica, tilgjengelig i filtermalt. Aromatisk og fyldig, med hint av sitrus, svart te og kakao.

INTERNASJONAL ANERKJENNELSE

La Comare Segreta

250gr, blanding, 90% arabica 10% robusta, tilgjengelig i hele bønner. Vinner av gullmedaljen ved ICT International Coffee Tasting 2020 og Platinum Medal på ICT 2021, en konkurranse basert på tekniske evalueringer av dommerne til Iiac ( International Institute of Coffee Tasters ), et nettverk av over 12 000 fagpersoner i mer enn 40 land. Middels fylde og syrlighet, med hint av hasselnøtt, sjokolade og kakaobønner. Vi oppfordrer deg til å prøve hele utvalget, slik at du kan nyte entusiasmen og engasjementet Antonio og Claudia legger ned i håndverket sitt hver dag. 

PRO TIP

Unn deg til en god kopp kvalitetskaffe, og ikke glem å ha med noe søtt, som Cantucci al Pistacchio eller Cantucci al Cioccolato fra Marabissi!

Bestill nå

Caffè "La Comare Segreta" 250g in grani - Torrefazione Griso
Hele bønner 90% arabica og 10 % robusta

Kr 153,00
På lager
Caffè "La Melodia" 250g in grani - Torrefazione Griso
Hele bønner 80% arabica og 20% robusta

Kr 106,00
På lager
Kr 108,00
På lager
Kr 128,00
På lager
Kr 162,00
På lager
Caffè Mediterraneo 250g in grani - Torrefazione Griso
Hele bønner 60% arabica og 40% robusta

Kr 97,00
På lager
Kr 99,00
På lager

Amicoklubb

Top