Lag mascarponekrem- perfekt på Pandoro!
En klassisk italiensk juletradisjon er julekaken Pandoro med hjemmelaget mascarponekrem.
Med denne oppskriften kan du importere gjestene dine og servere Pandoro på en ny måte. Det finnes en rekke ulike oppskrifter på mascarponekremer der ute, men dette er Smak av Italia sin - enkel, rask og deilig!
INGREDIENSER 6/8 PERSONER:
- 4 eggplommer
- 125 gram sukker
- To bokser mascarpone (500 g) fra Valcolatte
- 50 gram vann
SLIK GJØR DU:
- Lag en sirup av vann og sukker. Hell vannet i en gryte og tilsett sukkeret. Rør forsiktig til blandingen er 121 grader. Har du ikke termometer, så vet du at sirupen er ferdig når det kommer småbobler på overflaten.
- Start på eggene før sirupen er ferdig. Pisk eggeplommene sammen, og tilsett sirupen når den er ca 115 grader. Fortsett å piske sammen på lav styrke. Pisk helt til blandingen kjøler seg ned.
- Bland forsiktig inn den nedkjølte blandingen i mascarponen til kremen er jevn.
- Mascarponekremen er klar! Smør den på et stykke Pandoro (eller Panettone), eller nyt den for seg selv med et dryss av kakaopulver på toppen.
Buon Natale a tutti