Benvenuti a tutti...
Forside /  Åpner butikk nummer syv!
Neste uke åpner dørene til Smak av Italias syvende butikk i splitter nye lokaler på Middelthunet, Majorstuen.

Åpner butikk nummer syv!

Neste uke åpner dørene til Smak av Italias syvende butikk i splitter nye lokaler på Middelthunet, Majorstuen.

Det blir den tredje avdelingen i Oslo og daglig leder, Cristiano Comelli, ser frem til å ønske velkommen til tidenes åpningsfest 23.november fra kl. 15.00.  Flotte besøk, show med det beste fra ferskvaredisken, åpning av eksklusive produkter og selvfølgelig massevis av smaksprøver for alle som kommer innom! Vi har tatt en prat med han om hvordan det føles å åpne butikk nummer syv.

Fra lagerutsalg til store, flotte butikklokaler

Det er fjorten år siden Cristiano så smått startet å importere de italienske matvarene han savnet sårt på det lille tettstedet Sætre i Asker. Etter hvert som naboer og kjente ble hekta på den gode maten han solgte fra det bittelille lageret i industriområdet Åsveien utvidet han butikken og neste uke skal han åpne sin syvende avdeling midt på Majorstua i Oslo. – Mange kunder har etterspurt et Smak av Italia-tilbud på denne siden av byen og det kjennes veldig stas å gå fra det lille lagerutsalget i Åsveien til å åpne butikk i splitter nye lokaler i et av Oslos flotteste områder, sier Cristiano.

 «Vi er ikke redde for noe»
Videre forteller han at det siste året har vært tøffere enn året før, men takket være åpningen av butikken i Drammen og den nye på Majorstua ser han på fremtiden med et optimistisk blikk. – De to nye butikkene gir oss en nødvendig vekst for å etablere oss enda bedre på markedet og konkurrere med de største kjedene både når det gjelder kvalitet og pris. Men vi er ikke redde for noe, vi klinker til, sier han med glimt i øyet.

Produkter til både hverdag og fest

Nettopp den høye kvaliteten til de rimelige prisene tror Cristiano er det som har gjort Smak av Italia så populært blant det norske folk. Han understreker imidlertid at dette er en butikk for alle – både voksne, etablerte mennesker som elsker italiensk mat, men også for studenter som ser etter god mat innen en fornuftig prisklasse, og for alle våre nye landsmenn som savner europeisk mat og stemning når de handler. – Vi holder så lav pris som mulig, men det går aldri på bekostning av kvaliteten, forklarer Cristiano entusiastisk. I alle Smak av Italia-butikkene skal det være mulig å finne mat som løfter hverdagen din uten at det koster en formue. Det fokuset har vært med Smak av Italia helt fra starten og er et viktig prinsipp også fremover. – Hos oss får du en pose Caserecce – høykvalitets pasta – til 29 kr! Vi har sikkert solgt hundretusenvis av denne populære pastatypen fordi den er så god, men også rimelig.

Stor åpningsfest i kjent stil

Cristiano snakker fort og engasjert om åpningsfesten på Middelthunet. – Vi får besøk fra vår skinkeleverandør Dok Dallava. Samme fyren som stilte opp på Sætres lokale høstmarked for over ti år siden, tar nå turen for å åpne eksklusive, unike skinker til Middelthunets åpningsfest. – Det er ekstremt viktig for oss at alle våre kunder får smake på produktene våre når de kommer i butikken. Dette gjelder uansett om det er en vanlig onsdag ettermiddag, lørdag formiddag eller på åpningsfester og andre arrangementer.

Hovedattraksjonen på onsdag blir imidlertid åpningen av en hel porchetta på over 20 kg. Cristiano planlegger å åpne den sammen med Carlo fra Dok Dall Ava akkompiert av trekkspill-artist Roberto Palermo som skal spille italienske toner under hele åpningen. – I dag fikk vi bekreftet at den italienske ambassadøren tar turen innom og vi gleder oss til å møte alle kundene våre som tålmodig har ventet i over ett år på denne butikkåpningen, sier Cristiano. Han tror det blir en helt unik opplevelse for alle som stikker innom.

Kort vei fra Italia til deg!

Helt til slutt får vi høre fra Cristiano hvorfor det ikke bare er produktene du finner i Smak av Italias hyller som er unike og spesielle, men også alle menneskene som er involvert i alle ledd. – Det starter i Italia der vi stort sett samarbeider med små familiebedrifter som har en ekte lidenskap for tradisjonsrike, ekte, kvalitetssikre italienske råvarer og prosesser. Videre har vi en ypperlig logistikkavdeling som tar i mot ferske produkter direkte fra Italia. Cristiano trekker frem den ferske Burrataen som eksempel og forklarer at den er på plass fra Italia hver 10.dag og aldri står lenger på lageret enn én time før den er på plass i butikkene.

 «Vi hviler aldri!»

- Vi er faktisk kjent for å være på – og hos oss skjer det alltid noe nytt, sier Cristiano. Akkurat nå finner du tre ulike typer nyhøstet, fersk olivenolje i butikkene våre – fra Sicilia, Puglia og Toscana med ulik prisklasser og med ulik smak. Nytt av måneden er det som kanskje er Norges største utvalg av Panettone, den tradisjonelle italienske julekaken. Frister det med noe nytt? Cristiano forteller at det finnes Panettone med limoncello, sjokolade, pistasj eller hans personlige favoritt, nemlig balsamico! – Den spiste jeg opp veldig fort, selv om den var en hel kilo, smiler han.

Planene for fremtiden

Etter åpningen av butikken på Middelthunet er det ingenting som tyder på at Cristiano skal ta det med ro. – Det neste året skal vi fokusere på å forsterke butikkene som er og bygge opp vårt nye hovedlager på Klokkarstua. Det gir oss nye muligheter for utvikling i fremtiden og vil løse dagens utfordringer med sprengt kapasitet på alle lager. – Det er virkelig et luksusproblem, avslutter Cristiano.  – Vi ser fremover og gleder oss! 

Smak av Italia, Middelthunet - Middelthunet gate, 17m 0368 (Majorstuen) Oslo

Amicoklubb

Top