
Slik lager du Cristiano sin tiramisú
Italias – eller kanskje verdens – mest berømte dessert! Cristiano deler sin eksklusive oppskrift for 3-4 personer.
Bruk gode råvarer og følg oppskriften, og du har en nydelig dessert å servere venner, familie eller deg selv.
INGREDIENSER:
- 4 egg
- 120 gram sukker
- En pakke fingerkjeks: Savoiardi Sardi fra Masserie Sarde
- En boks mascarpone (250 g) fra Valcolatte
- En espresso fra Caffè Vergnano
- Kakaopulver fra Venchi for å strø over til slutt
SLIK GJØR DU:
- Lag en espresso (Viktig at det er sterk kaffe, gjerne fra espressomaskin eller mokkapot)
- Skill eggeplommene fra eggehvite (veldig viktig at det hvite ikke inneholder noe av det gule!)
- Pisk eggeplommene sammen med halvparten av sukkeret (60 gram)
- Når konsistensen er klar og fin, tilsett noe av mascarpone-osten
- Når all osten er tilsatt og du har en tykk og kompakt krem, sett denne til siden
- Vask stavmikseren godt før du pisker eggehviten med resten av sukkeret (litt og litt)
- Den er klar når du kan snu bollen på hodet uten at det renner ut
- Tilsett litt og litt av den hvite kremen i den gule kremen samtidig som du rører
- Fordel kremen utover en 20x20 form
- Dypp fingerkjeksene i den nedkjølte espressoen – veldig raskt, så de ikke blir for bløte
- Legg kjeksene som et lag over kremen i formen
- Nytt lag med krem
- Nytt lag med kaffedyppede fingerkjeks
- Til slutt strør du litt kakaopulver på toppen og setter kaken kaldt
Buon appetito! :)