Cristiano sin lasagneoppskrift
Vi drømmer oss bort til italienske dufter, smaker og stemninger – og vil gjerne dele en oppskrift på en klassisk, italiensk favoritt – nemlig den berømte lasagnen.
INGREDIENSER (6/8 porsjoner)
Lasagneplater «Lasagna per la Famiglia» 500g (trenger ikke å kokes først)
3 Tomat saus fra La Selva («Pronta», «Piccante» og «Polpa»)
250 g. Salsiccia Franchi Salumi (3 stk)
400 g. Kjøttdeig
Revet Parmigiano fra «Caseificio Gennari
Olivenolje «Leggero Guglielmi eller «Leggero» Congedi
Til Hvitsaus/besciamella:
60 g. «Antigrumi» hvetemel fra Pivetti
60g. Smør fra Occelli
600ml. Melk
SLIK GJØR DU:
- Bruk rikelig med olivenolje – for eksempel Leggero, og stek salsiccia til den er brun. Tilsett kjøttdeig til det er gjennomstekt.
- Tilsett pastasausene. La småkoke i 15 min.
- Samtidig som den koker kan du lage den hvite sausen. Smelt smør, tilsett mel og rør inn melk. Smør den ildfaste formen med smør.
- Pastasaus, hvit saus, lasagneplater x 3 – så drysser du over parmesan på toppen.
- Stekes i 30 minutter på 190 grader.
- Grill siste 2 minutter for sprø topp
- Buon Appetito!!! :)
FORSLAG:
- Har du en slant vin? Tilsett litt når du steker Salciccia i panna for å tilføre noe syrlighet til retten.
- Spiser du ikke kjøtt? Erstatt kjøtt med aubergine.
- Tåler du ikke gluten? Vi har et stort utvalg av glutenfri lasagneplater fra La Fabbrica della Pasta di Gragnano.