Benvenuti a tutti...
Forside /  Fabbrica della Pasta
Den sør-italienske byen Gragnano er kjent for sin pastakunst og har laget pasta i over 500 år. Det er en kunst preget av gamle tradisjoner, kulturer, historie og selvfølgelig – noen hemmeligheter!

Hvorfor er pastaen fra Gragnano verdens beste pasta?

Den sør-italienske byen Gragnano er kjent for sin pastakunst og har laget pasta i over 500 år. Det er en kunst preget av gamle tradisjoner, kulturer, historie og selvfølgelig – noen hemmeligheter!

Bronseformer, delikate tørkeprosesser på lav temperatur, tradisjoner og familiehemmeligheter – alt dette er viktige prosesser og prinsipper for La Fabbrica della Pasta sin pastaproduksjon. Her kan du være sikker på at pastaen produseres med kjærlighet og lidenskap – akkurat som for 500 år siden.

Fabbrica 1

Alle som vokser opp i Gragnano får høre historier, legender og fortellinger knyttet til autentisk pastaproduksjon gjennom hele oppveksten, omringet av lukten og smaken av durumhvete.

Men hva er det om er så spesielt med pastaen fra Gragnano?

Langt tilbake i tid ble pastaen laget av kun to ingredienser – høykvalitets durum-hvete og rent vann fra de naturlige kildene i Gragnanos fjellområder. Ingrediensene ble presset sammen gjennom bronseformer og tørket av solens varme stråler.

I dag, etter så mange år og generasjoner, følger Pasta di Gragnano fremdeles nøyaktig de samme metodene – selv om pastaen ikke lenger tørkes i solsteken på klessnorer ute på gaten, nå foregår det kontrollert inne med varmeovner og luft-tuneller. Pastaen bakes på lav temperatur i mange timer. Resultatet er en deilig smak, perfekt tyggemotstand, en ru overflate og en konsistens som gjør at sausene og osten fester seg og trekkes inn i pastaen.

Fabbrica 2

 Hos Smak av Italia finner du over 80 forskjellige pastaformer fra Pasta di Gragnano. Vi har alt fra klassiske Penne til verdens største selvstendige pastaform La Caccavella Den gjør seg for øvrig utmerket som pynt på juletreet sammen med store stjerneformede pasta. Men den egner seg selvsagt aller best på tallerkenen med noe godt fyll. Det er en pasta som er ganske tykk og trenger en stund i ovnen (kan gjerne forkokes 5 min.) før den er klar for servering. Prøv en pastasaus fra La Selva eller kanskje en hvit saus?

 Neste gang du skal lage lasagne kan du prøve disse platene fra Pasta di Gragnano – en helt ny matopplevelse! De er kanskje litt tykkere enn du er vant til, og de trekker til seg masse saus – så her trenger du ikke være sparsom på fyllet! Kok de gjerne 5-10 minutter før de skal i ovnen.

Kr 259,00
Bestillingsvare
la Ricarica caccavella
Fabbrica della Pasta di Gragnano 125g

Kr 138,00
Bestillingsvare
Stelle a 6 punte (250g) - Sapori Antichi
Seks punkts stjerner 6 farger - Sapori Antichi

Kr 35,00
På lager
Le 4 Stelle IGP - Fabbrica
Pasta formet som stjerner

Kr 138,00
Bestillingsvare
a Pettola Napoletana 500g - Fabbrica
Lasagneplater - må kokes 5 min.

Kr 54,00
På lager
Cuori Tricolore
Hjerteformet pasta tre farger

Kr 68,00
På lager
Kr 48,00
På lager

Amicoklubb

Top