Benvenuti a tutti...
Forside /  Pappardelle alla Norcina

Pappardelle alla Norcina

Vi ønsker å dele en oppskrift med dere fra Norcia i Umbria – et område som er kjent for sine trøffelprodukter. Pasta alla Norcina er en smaksrik pastarett som lages med salsiccia, trøffel og fløte.

Vi ønsker å dele en oppskrift med dere fra Norcia i Umbria – et område som er kjent for sine trøffelprodukter. Pasta alla Norcina er en smaksrik pastarett som lages med salsiccia, trøffel og fløte.

Nå som det begynner å bli kjøligere og mørkere ute liker vi å lage denne retten med Pappardelle fra Cerqueto, Salsiccia Fresca fra Franchi, Crema Tartufata fra Calugi, Mascarpone fra Valcolatte og et dryss med Parmigiano Reggiano fra Gennari, så kan vi varme oss og drømme oss bort over haugene i Umbria.

 

Ingredienser til 2 personer:

- ca. 200gr Pappardelle fra Cerqueto.

- 2/3 Salsiccia Fresca fra Franchi.

- 2/3 spiseskjeer med Mascarpone fra Valcolatte.

- 1-2 spiseskje med Crema Tartufata fra Calugi.

- Litt revet Parmigiano Reggiano fra Gennari, gjerne 24 mnd eller 36 mnd.

- Litt kvernet svart pepper og noen rosmarinblader til å dekorere.

 Pappardelle alla Norcina Ingredienser

 

Slik gjør du:

- Kok vann i en gryte. Tilsett salt når vannet koker. Legg i Pappardelle fra Cerqueto. Du trenger pastavannet senere, så ikke skyll ut dette. Tips! Det tar lenger tid for vannet å koke opp dersom du tilsetter saltet i kaldt vann.

- Fjern skinnet på Salciccia fra Franchi. Stek i en varm panne (hakk som kjøttdeig) i noen minutter.

- Når salsicciaen er gjennomstekt, tilsett Mascarpone fra Valcolatte. Ha i noen skjeer med pastavann for å få en flytende saus.

Step 1

- Tilsett Crema Tartufata fra Calugi, litt revet Parmigiano Reggiano fra Gennari. Rør jevnlig og tilsett mer pastavann hvis sausen stivner.

- Blande den ferdig kokte pastaen i stekepanna med Norcina-sausen. Rør alt sammen og serverer retten varm og med litt rosmarinblader og kvernet svart pepper hvis du ønsker.

Step 2

 

Forslag:

 

 

Amicoklubb

Top