VELKOMMEN TIL OSS!
Forside /  Piadina - Vår nye favoritt
I 2022 finnes det knapt en nordmann som ikke spiser pizza jevnlig, men du skal ikke mange tiår tilbake før det var en ukjent matrett for mange i Norge.

Piadina - Vår nye favoritt

I 2022 finnes det knapt en nordmann som ikke spiser pizza jevnlig, men du skal ikke mange tiår tilbake før det var en ukjent matrett for mange i Norge.

Et minst like godt måltid, er piadina – en populær rett i Italia, men nokså ukjent i Norge foreløpig. Det ønsker Smak av Italia å endre på og har derfor importert massevis av den italienske flatbrød-lignende lefsen som skal varmes og fylles med det du måtte ønske – gjerne ost og skinke.

 

Piadina er populær håndmat i Italia, særlig i Romagna-området. En slags pizza som kan minne om quesedillaen i Mexico eller kebaben i Midtøsten – et slags mykt flatbrød som varmes på en spesiell stekepanne og fylles med en god skinke, mozzarella eller noe annet godt. Deretter brettes den, og nytes!

Piadina beskrives som et «usyret brød» bakt på rødglødende tallerkener så langt tilbake som 1200 år før vår tid. De siste hundre årene har retten fått sin oppblomstring som en populær lunsj og «street food». I Romagna kryr det av små kiosker som tilbereder Piadina for hånd – og de fleste italienerne foretrekker å kjøpe den på disse stedene og fylle den med godsaker hjemme.

 

Gitt sin karakter som en enkel, rask og populær håndmat er Piadina i dag en av de mest verdsatte matrettene fra Romagna-området. Laget av enkle ingredienser, men en ekstremt allsidig og god matrett vi håper snart tar Norge med storm! Prøv den her! 

Tåler du ikke gluten? Ingen problem – vi har også piadina helt fri for gluten.

Bestill nå

Amicoklubb

Top